PrimVicepreședintele PATRES, Martin Moise, Speaker la Conferința InvesTenergyMartin Moise, PrimVicepresedinte PATRES, a fost SPEAKER la conferința organizată de publicația InvesTenergy “Energie pentru viitor. Investește inteligent”, la cele două paneluri fiind prezenți peste 120 de participanți – autorități, parlamentari, actori de pe piața energie, experți etc.
martiin moise 1
În prezentarea susținută, Martin Moise a subliniat că “România nu este o insulă ci face parte integrantă din piața energetică Europeană și că atât mixul de producție cât și piața de energie trebuiesc flexibilizate la maxim și gândite integrat cu actorii din regiune. Trendul din Germania și din EU va afecta și România. Pentru a fi competitivi în continuare  avem nevoie de mai multă E-RES în sistem!”. În data de 08.05.2016, în Germania datorită ponderii de peste 80% a RES în sistem,  prețul energiei a fost NEGATIV!!
Chiar dacă producătorii în regenerabile suferă în prezent, iar politicile pot duce chiar la insolvența unor investitori din această zonă, energia verde are multe de spus în viitorul apropiat, a mai afirmat Martin Moise, Director General Repom, Primvicepreședinte PATRES, la Conferința InvesTenergy. El a susținut că strategia energetică ar trebui să se uite mai puțin la impacarea tuturor producătorilor pe principiul “mixului energetic”, și mai mult pe costuri, preț, eficiență și tendințe.
Conferința InvesTenergy „Energie pentru viitor. Investește inteligent” și-a atins scopul, fiind o dezbatere necesară despre și pentru viitorul energiei în România.