PATRES, alături de alte 31 organizații: Sprijin pentru realizarea Strategiei EnergeticeMinisterul Energiei a dat startul în realizarea Strategiei  Energetice a României pe perioada 2016 -2030, cu perspective 2050. La apelul ministerului, au răspuns 32 organizații – reprezentanți ai  producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor și furnizorilor de energie, precum și ai sociațiilor consumatorilor, care au decis să-și acorde sprijinul în realizarea strategiei.

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România (PATRES) s-a alăturat echipei, la prima întâlnire pe tema Strategiei Energetice naționale, la Ministerul Energiei, fiind prezent Dl Martin Moise, PrimVicepreședinte. “Apreciem în mod deosebit inițiativa Ministerului Energiei de a se consulta cu organizațiile din sectorul energetic în realizarea Strategiei Energetice. PATRES va participa activ în cadrul Grupului de lucru și va veni cu propuneri pentru domeniul în care suntem competenți”, a precizat Dl Moise.

Oficialii ministerului au prezentat participanților situația actuală a procesului de elaborare a Strategiei, precum și etapele următoare ale acestuia. Săptămânal, la sediul ministerului vor avea loc întâlniri cu reprezentații organizațiilor de energie și mediu. A fost stabilit un calendar de acțiuni astfel încât strategia să fie finalizată până la data de 15 septembrie 2016.

Pentru mai multe informații, accesați:

http://energie.gov.ro/32-de-organizatii-au-participat-la-prima-intalnire-informativa-pe-tema-strategiei-energetice-nationale/