PATRES a fost Partener strategic al Solar Energy Bucharest Summit, primul eveniment regional dedicate industriei producătoare de energie solarăAstăzi, 28 octombrie, a avut loc Solar Energy Bucharest Summit, primul eveniment regional care se adresează industriei producătoare de energie solară.

Producători de echipamente și furnizori de soluții pentru producerea energiei solare s-au întâlnit cu investitorii și consumatorii din România, la Radisson Blu Hotel. O audiență de circa 300 participanți. Într-un format unic, de expo-conferință, evenimentul și-a propus să faciliteze crearea de noi oportunități de afaceri pentru o piață în continuă dezvoltare. Nevoia de informație, dar și de furnizori de încredere este, încă, una dintre problemele cu care se confruntă investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este un punct de plecare pentru o dezbatere care își propune să prezinte atât oportunitățile, cât și barierele care stau în calea celui mai dinamic sector investițional din țara noastră.

Partenerul strategic al evenimentului a fost Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, “O dezbatere publică în domeniul energiei din surse regenerabile este un bun prilej pentru o expunere a problemelor și soluțiilor, a oportunităților, pentru ca toți jucătorii din domeniu să își facă auzită vocea. PATRES susține și în acest sens ne-am propus să fim producătorilor de energie din surse regenerabile.  Dorim ca Solar Energy Bucharest Summit să fie un punct de plecare pentru o dezbatere amplă, ale cărei beneficii să fie luarea deciziilor care să favorizeze mediul investițional din România și, nu în ultimul rând, consumatorul de energie”, a transmis Dl Viorel Lefter, Președinte PATRES.

Primul Panel  “Legislație și reglementări în domeniul energiei regenerabile. Cum creăm un cadru investițional atractiv?” a fost moderat de Martin Moise, Primvicepreședinte PATRES, care a asigurat un dialog de maxim interes pentru audiență cu Speakerii invitați: Dl George Niculescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei; Dl Antal Lorant, Președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse Minerale din Senatul României; Dna Cristina Prună, Vicepreședinte Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților și Dl Claudiu Dumbrăveanu, Director General în cadrul ANRE.