Martin Moise, PATRES: Stăm pe loc, prinși într-o bătălie, în loc să lucrăm împreună, să găsim un consens. Distrugem mixul energetic echilibratUnde este interesul României? , este întrebarea adresată de Martin Moise, PrimVicepreședinte PATRES în fata a peste  150 de participanți la Conferința anuală InvesTenergy.

“Vorbim de interesul furnizorilor, al producătorilor, regenerabililor… Ne batem între noi și nu rezolvăm nimic. Stăm pe loc, prinși într-o batalie, în loc să lucrăm împreună, sa găsim un consens. Distrugem mixul energetic echilibrat. Nu putem să ne organizăm odată”, susține Moise, care a prezentat realitatea în lipsa faptelor: România are, în 2019, cea mai mică producție de energie la revoluție încoace, am devenit importatori neți. În lunile septembrie și august, s-a importat 10% din necesarul de energie electrică. Astfel că prima sursă în mixul energetic a devenit importul. Înregistrăm recorduri la prețul energiei, ama juns să avem  cea mai scumpă energie din regiune. În paralel, la alții sunt recorduri de zile și ore de prețuri negative”.

Mai mult, discutăm de blackout, Ministerul Energiei a negat. Simplul fapt că discutăm de blackout este îngrijorător, a sesizat reprezentantul PATRES.

Citiți mai mult pe: www.investenergy.ro

Reprezentanții Asociațiilor din sectorul energetic, la unison, la Conferința anuală InvesTenergy: Legea 123, a energiei electrice și gazelor naturale, trebuie rescrisă ca să țină seama de legislația europeană