Iulian Iancu, Ziua Energiei Brașov: În trei luni am putea avea strategia, în două săptămâni OUG 24În trei luni am putea definitiva proiectul strategiei naționale energetice (SNE) și peste maximum două săptămâni ar fi posibil să avem o variantă finală la modificarea ordonanței regenerabilelor OUG 24, a spus Iulian Iancu, șeful Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, în cadrul celei de-a zecea ediții a Zilei Energiei, organizate la Brașov de către Repom și partenerii săi.

Iulian-Iancu-Ziua-Energiei

”De ce nu e strategia finalizată? Am ajuns la concluzia că nu s-a dorit”, a spus Iancu, transmițând, totodată, investitorilor în regenerabile că România ”trebuie să repare lanțul greșelilor” făcute de autorități din 2011 și până azi.

El a promis noi dezbateri marți, 20 martie, referitoare la finalizarea modificărilor aduse OUG 24, care amendează legislația în domeniul regenerabilelor, dar și posibilitatea reintroducerii contractelor bilaterale.

”Avem pe masă legea energiei regenerabile, dar n-am vrut să-i dăm drumul până când nu o discutăm împreună”, a spus Iancu.

El a mai afirmat că România trebuie să realizeze că se află în plin război economic, în care concurenții abia așteaptă să acapareze cote de piață.

Iancu a explicat că în acest moment trebuie adoptate, pe lângă legislația în domeniul energiei regenerabile, și legea eficienței energetice, cea a energiei electrice și gazelor, a redevențelor, biomasei, deșeurilor și noua lege a minelor.