Interviu Martin Moise, PATRES, acordat publicației Financial Intelligence: “Supraimpozitarea surselor curate de producție de energie va duce la insolvențe și falimente, închideri de capacități existente și sistarea investițiilor noi”Dl Martin Moise, Prim Vicepreședinte PATRES, a acordat un interviu publicației Financial Intelligence.

 

“Inițial, operatorii ar fi trebuit să își recupereze investițiile în 7-8 ani, iată că au trecut aproape 10 și investitorii au în continuare pierderi masive, sunt departe de un break even point. O parte din investitorii străini și-au cerut dreptatea la ICSID, sunt deja acolo 4 procese pe rol cu zeci de investitori”.

* “Dacă capacitățile instalate actuale au probleme mari de solvabilitate și risc de faliment, este absolut hilar să ne gândim la investiții noi”

*”Prevederea prin care DOAR producătorii curați sunt supraimpozitaţi cu 80% trebuie abrogată de urgență. Cu această prevedere în vigoare, marea majoritate a investițiilor noi sunt puse pe hold, cu risc de a fi anulate”.

*”Aș putea spune că criză actuală va avea, pe termen lung, și o parte bună: ne va trezi la realitate!”

 

Puteți citi interviul integral cu domnul Martin Moise, PrimVicepresedinte PATRES, accesând următorul link:

https://financialintelligence.ro/interviu-martin-moise-supraimpozitarea-surselor-curate-de-productie-de-energie-va-duce-la-insolvente-si-falimente-inchideri-de-capacitati-existente-si-sistarea-investitiilor-noi/