Gala Energy-Center: Dl Prof. Univ. Dr. Viorel Lefter, Președinte PATRES, a primit premiul pentru excelență pentru profesionalismul cu care susține rolul energiei regenerabile în mixul energetic românescDomnul Profesor Univ. Dr Viorel Lefter, Președinte PATRES, a primit, la Gala Energy Center, premiul pentru excelență pentru profesionalismul cu care susține rolul energiei regenerabile în mixul energetic românesc.

Sursă foto: Energy-Center

Onorat,  Dl Viorel Lefter a mulțumit Echipei Energy-Center, respectiv Dlui Alexandru Moldovan, pentru un premiu care este o confirmare a eforturilor și demersurilor realizate în cei aproape 5 ani de când este președintele Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România.

“Adresez felicitări organizatorilor pentru un eveniment de excepție.Ca profesor de management, am considerat că implicarea mea în PATRES este o provocare. După peste 40 de ani de învăţământ, o experienţă deloc neglijabilă, am văzut care sunt tendinţele în energie înafară și consider astfel că aportul meu în PATRES este binevenit și valoros. Apoi, recunosc că nutresc speranţa că – în viitorul apropiat – şi consumatorii casnici să îşi poată monta, la o scară mare, panouri fotovoltaice şi astfel să producă energie în propria casă, acoperindu-şi nevoile, iar atunci când nu consumă să livreze energie electrică în reţea” declară Domnul Profesor Univ. Dr Viorel Lefter.

Împreună cu colegii din Consiliul Director, activăm  în această organizație patronală cu convingerea că dacă suntem mai mulți, vocea este comună și puterea de convingere a autorităților pe problematica producătorilor crește,  spune Dl Lefter. PATRES este vocea producătorilor de energie din surse regenerabile. În momentul de față, din PATRES fac parte 100 de companii – producători de energie din tot spectrul regenerabilelor, cumulând o putere instalată de circa 1000 MW.