Activitate

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România şi-a început activitatea în anul 2014, la iniţiativa unui grup de producători de energie din surse regenerabile nemultumiţi de desele modificări şi necorelări ale sistemului legislativ cu realităţile şi nevoile producătorilor.

PATRES are în componență toate cele patru tehnologii. Avem, în momentul de față, 112 companii membre cu o putere instalată de aproximativ 2 GW și cu investiții în sistemul energetic de trei miliarde de euro.

Obiective PATRES:

– promovează, susține, apară și reprezintă interesele producătorilor de energie din surse regenerabile;

– susține promovarea unui dialog constructiv cu autoritățile cu putere de decizie în domeniu pentru a asigura un cadru legal stabil și predictibil, prin participarea reprezentanților patronatului în comisiile de dialog social;

– cooperarează cu actorii din domeniu pentru a asigura un mediu de afaceri sănătos în acest sector al economiei;

– facilitează cunoașterea de noi tehnologii prin contactarea firmelor producatoare sau distribuitoare de echipamente în domeniul producerii de energie electrică.

PATRES este participant activ în procesul de consultare publică privind legislația primară în domeniul energetic, precum și reglementările ANRE și procedurile OPCOM. Organizația noastră are reprezentanți la nivelul Comisiilor de Dialog Social în Cadrul Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Energiei, IMM și Mediului de Afaceri.